Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile amestecate cu ulei si mixam bine pana ce se omogenizeaza.
Cernem faina cu praful de copt,adaugam zeama si coaja de lamaie,esenta,apa si amestecam cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca dupa care il vom taia in 4 feii.
Crema de capsuni-capsunele spalate si scurse de apa le taie felii si pe punem cu zaharul si ichiorul la fiert pana ce se ingroasa ca un sos.
Mixam smantana cu frisca,adaugam sosul de capsuni racit,omogenizam.
Crema de ciocolata-topim ciocolata cu 100 ml frisca,lasam sa se raceasca foarte bine.
Adaugam peste amestecul de frisca cu smantana ramasa,mixam pana ce devine o crema ferma
Anamblare-asezam prima foaie-insiropm-crema de capsuni-a 2 foaie -insiropam-crema de ciocolata-a 3 foaie -insiropam-1/3 crema de capsuni-a 4 foaie -insiropam-imbracam cu crema de capsuni ramasa si dam la rece 30 min.
Imbracam tortul cu frisca mixata cu smantana si deasupra turnam ciocolata topita cu 50 ml frisca si 2 linguri lapte