Desert tort cu crema straciatella si gem de capsuni - Reteta nr. 200

de claudiaO in Torturi, 4 Dec 2019 | 2401 vizualizari

 

Pentru Sf Andrei am pragatit acest tort minunat, plecand de la ideea de Foret Noire, adaptat .

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 6 oua intregi,
  • 100 g zahar pudra vanilat,
  • 40 g zahar tos,
  • 1 praf de sare ,
  • 100 g faina,
  • 50 g cacao neagra
  • Pentru sirop am folosit capuccino pregatit.
  • Crema:
  • 250 g mascarpone,
  • 500 g frisca Creme Meggle,
  • 100 g pepite de ciocolata neagra,
  • 100 g ciocolata Kinder de la ou,
  • gem de capsuni cu bucatele in el cam 1 borcan,
  • cirese gasate pt decor
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema straciatella si gem de capsuni - Reteta nr. 200:

Mai intai pregatim blatul. Ouale intregi inmpreuna cu sarea si zaharul le batem pana obtinem o spuma densa albicioasa. Amestecam cacaoa cu faina si le incorporam usor in ouale batute. Amestecam cu grja de jos in sus ca sa mentinem aerul in compozitie. Asezam in cratita tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor vreo 30-40 minute - facem testul cu scobitoarea ca sa iasa curata. Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca pe un gratar.

Ne apucam de crema: frisca impreuna cu mascarpone le batem cateva minute ca sa prinda consistenta si sa se pufoseze. Adaugam pepitele de ciocolaa si oul Kinder batut ca sa iasa bucatele mozaic. Amestecam usor si o dam la rece.

Siropul si preparam cu capa calda si capuccino.

Asamblare tort:

Blatul racit il taiem in 4. Punem 1 felie baza, o insiropam cu capuccino, o ungem gem de capsuni, apoiperim cu crema stracciatella; punem al doile ablat si procedam la fel; facem asa pana terminam toate blaturile.

Imbracam tortul in aceeasi crema, nivelam frumos, ornam cu moate de crema. iar in varf am pus cate o cireasa glasata. Pe margine punem bucataele de ciocolata neagra.

Gata! La multi ani! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema straciatella si gem de capsuni - Reteta nr. 200" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si branza dulce