Anul acesta de ziua fetitei i-am facut un tort exact cum l-a vrut ea, adica sa fie violet cu alb si cu "papillons"-"fluturi"...a fost atat de fericita si mandra de tortul ei, nici nu va imaginati :)))
Tortul a fost senzational, foarte gustos, lejer si usor de facut! :)
Poate va ajuta si va dau o sursa de inspiratie atunci cand trebuie sa pregatiti un tort!
Pentru mousse-ul de afine:
Incalzim piureul de afine, adaugam gelatina hidratata in apa rece, apoi cand ajunge la temperatura camerei, adaugam smantana pentru frisca mixata cu zaharul pudra pana devine aerata si pufoasa.
Omogenizam si turnam imeiat in tava pregatita.
Eu am pastrat cateva linguri pentru culoarea de exterior!!!
Pentru mousse-ul de ciocolata straciatella:
Hidratam gelatina in apa rece. Laptele il incalzim bine, apoi il turnam peste ciocolata alba rupta bucatele, iar cand s-a racorit punem gelatina si amestecam. Smantana pentru frisca o mixam impreuna cu zaharul pudra vanilat pana devine ferma si pufoasa, apoi o amestecam cu ciocolata alba. La final punem ciocolata neagra taiata marunt.
Asamblare:
Intr-un inel de 24cm acoperim cu folie de acetat, punem primul blat, insiropam, turnam mousse-ul de afine, al doilea blat, insiropam, mousse-ul de straciatella, ultimul blat si insiropam.
Dam la rece pana a doua zi.
Pentru crema de nivelare:
Mixam untul moale, adaugam crema de branza, omogenizam si la final zaharul il punem in 3 transe si mixam dupa fiecare. Vom obtine o crema legata si perfecta pentru nivelare.
Cand il acoperim, punem un strat foarte subtire, dam la rece 30 min, apoi il acoperim cu restul de crema.
Am pastrat o lingura si am amestecat-o cu crema lasata de la afine si am colorat marginile in violet.
Ornam dupa imaginatie.
Sper sa va inspire!