Desert tort 8 Martie

de Ancutsa in Torturi, 9 Mar 2019 | 3228 vizualizari

 

Acest tort l-am pregătit de 8 martie pentru mama, cu mult drag.
Tortul conține pandișpan, cremă de ciocolată și alune de pădure, decorat cu frișcă, perluțe de zahăr și flori de napolitană. Am adăugat și un fluturaș colorat.
Pentru pandișpan am folosit îndulcitor lichid,  mi-a plăcut mult cum a ieșit, iar pentru însiropat am folosit cafea neîndulcită, pentru a mai reduce astfel din consumul de zahăr. La cremă am folosit ciocolată și o smântână pe care am descoperit-o de curând și mi-a plăcut mult. Iar frișca este îndulcită ea, deci nu i-am mai pus zahăr.
Trandafirul și micul tablou cu zambile, din stânga, sunt făcute de mine din pastă de zahăr,  le-am pictat cu coloranți alimentari cu o zi înainte, apoi le-am lăsat la uscat.

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 5 ouă,
  • Un praf de sare,
  • 4 linguri apă,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 150 ml ulei,
  • 5 linguri făină,
  • Un plic praf de copt,
  • Crema de ciocolată și alune de pădure:
  • 200 g smântână 35 % grăsime,
  • 100 g ciocolată cu lapte,
  • 30 g ciocolată neagră,
  • 10 g (2 lingurițe) alune de pădure rumenite și măcinate,
  • Pentru însiropat:
  • 350 ml apă,
  • 2 lingurițe cafea măcinată,
  • Pentru decor:
  • 150 ml frișcă lichidă,
  • 3 pătrățele ciocolată albă,
  • Flori de napolitană, inimioare și perle de zahăr de la Dr. Oetker,
  • Ornamente din pastă de zahăr pictate
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort 8 Martie:

 

Blatul:

se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare până se obține o spumă tare, apoi se adaugă îndulcitor – eu am pus 5 ml de îndulcitor, echivalentul a 50 g zahăr, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, dar ținând cont și că îndulcitorul este mult mai dulce la gust.

Se adaugă, pe rând, gălbenușurile, apoi și apa, uleiul, făina și praful de copt, omogenizând. Compoziția se toarna într-o formă rotundă pregătită cu foaie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit, 25-30 de minute, la foc mic. Se lasă la răcit.

 

Siropul:

Se prepară o cafea mai slabă, care se lasă la răcit.

 

Crema de ciocolată și alune de pădure:

Se topesc cele două feluri de ciocolată pe baie de abur și se lasă un pic la răcit.

Se amestecă smântâna cu ciocolata topită și se bate cu mixerul doar un pic, nu bateți prea mult ca să nu se taie.  Se adaugă și alunele de pădure rumenite și măcinate și se amestecă ușor, cu o spatulă.

 

Asamblare și Decor:

Se taie pandișpanul în două foi, care se însiropează. Se adaugă crema, nivelând frumos, apoi se adaugă capacul tortului.

Se bate frișca lichidă cu mixerul, până devine cremoasă. Se îmbracă tortul, păstrând două linguri de frișcă pentru scris mai târziu. Se ornează cu flori de napolitană, inimioare și perle de zahăr. Pentru scris, se amestecă frișca păstrată mai devreme cu puțină ciocolată albă topită și răcită.

Pentru o notă romantică, se adaugă pe tort și trandafirul din fondant, pictat.

Se dă la rece până la servire.

 Timp de coacere: aprox 25-30 min

Timp de pregătire: aprox 2h

Porții: 12

Poftă Bună!

 

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/tort-8-martie-2019.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 8 Martie" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort simplu de ciocolata