Desert prajitura cu ciocolata, piureu de dovleac si afine

de Catalina L in Prajituri, 20 Dec 2021 | 2921 vizualizari

 

O reteta fara gluten si lactoza, low carb
Am utilizat ciocolata neagra 85% (19 g carbohidrati/100 gr) care contine numai cacao, pasta si unt de cacao , zahar brun si vanilie, deci este o reteta fara lactoza
https://www.blogulluicatalina.com/2021/11/prajitura-cu-ciocolata-piureu-de.html

 

INGREDIENTE

  • 125 gr de cioccolata neagra 85%
  • 150 gr de piureu de dovleac
  • 4 oua
  • 4 linguri indulcitor natural erithritol (sau 60-80 gr de zahar)
  • 3 linguri pline de pudra de migdale
  • 100 gr de afine
  • 10-15 nuci de pécan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata, piureu de dovleac si afine:

Pregatiti inainte piureul de dovleac- ca-n aceasta reteta . Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct.
Daca piureul este rece sau congelat ca-n cazul meu incalzititi impreuna piureul si ciocolata la bain-marie (decongelati piureul inainte) 2-3 minute.
Amestecati bine ciocolata cu dovleacul.
Bateti ouale intregi cu indulcitorurile timp de 5 minute.
Adaugati pudra de migdale. Incorporati amestecul cu ciocolata treptat la compozitia cu oua. Varsati totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt de 25 cm. Decorati cu nuci de pecan si afine. Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 25 de minute. Cand suprafata incepe sa crape opriti cuptorul, trebuie sa ramana moale dedesupt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata, piureu de dovleac si afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură Alcazar