Desert tarta Perseide

de Ancutsa in Prajituri, 2 Aug 2019 | 2584 vizualizari

 

Am plecat de la aroma tartei cu fructe din copilărie. Mi-am dorit să o revinventez și-atunci am păstrat baza: pandișpanul cu fructe. Am ales niște vișine, pentru că este sezonul lor și pentru că am găsit unele foarte gustoase și coapte. Am adăugat un element modern: glazura oglindă, care mie îmi place mult. Nu am mai adăugat coloranți, ci am lăsat-o simplă, culoarea ciocolatei albe aducând cu cea a lunii. La final am decorat cu meteori și stele căzătoare: afine și perle de zahăr argintii și albastre. Am adăugat și flori de frișcă, vișine, frunze de busuioc. Aşa s-a născut Tarta Perseide.
Din seria mea de deserturi Universul Dulce.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 7 ouă S,
  • Un praf de sare,
  • 120 ml ulei,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 5 linguri făină,
  • 10 g praf de copt Dr. Oetker,
  • 200 g vișine,
  • Pentru glazura oglindă:
  • 80 ml apă,
  • 100 g zahăr,
  • 100 ml lapte condensat,
  • 160 g ciocolată albă,
  • 9 g gelatină foi + 50 ml apă rece pentru hidratat,
  • Pentru decor:
  • 80 ml frişcă lichidă,
  • Afine, după gust,
  • Vișine, după gust,
  • Perle de zahăr Magia Nopții Dr. Oetker,
  • Câteva frunzulițe de busuioc proaspăt
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta Perseide:

 

Se spală vișinele, se scot sâmburii, păstrând doar câteva întregi, pentru decor și se lasă la zvântat.

Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, apoi se adaugă îndulcitorul, gălbenușurile și uleiul. Apoi se adaugă praful de copt și făina, apoi și vișinele amestecând cu o spatulă de jos în sus, ca să rămână pufoasă, aerată. Se transferă compoziţia într-o formă de copt rotundă, pregătită cu foaie de copt. Se coace la foc mediu până trece testul scobitorii. A mea a fost gata în aprox 12-15 minute.

Pentru glazura oglindă: se pune gelatinala hidratat într-un castronel cu 50 ml apă rece.

Se pun într-o crăticioară laptele condensat, apa și zahărul, se fierb pe foc mic până se topește zahărul. Se dă de pe foc, se toarnă într-un vas în care am mărunțit ciocolata albă. Se amestecă, până se topește ciocolata. Se lasă la răcit. Se verifică mereu cu un termometru de bucătărie, iar când temperatura scade sub 50 de grade, se adaugă gelatina, se amestecă bine, să se dizolve, apoi se strecoară, pentru a îndepărta eventualele cocoloașe. Se verifică din nou temperatura, iar când scade sub 25 de grade și a căpătat consistența mierii, se poate turna peste tarta așezată pe un grătar de răcire, deasupra unei tăvi sau farfurii adânci.

 

Pentru decor: se bate frişca lichidă cu mixerul până a devenit consistentă, se ornează tarta şi se decorează cu vișine, afine, perle de zahăr argintii și albastre și frunzulițe de busuioc proaspete, spălate și uscate pe un șervet.

 

Porţii: 10

Timp de coacere: 15 min

Timp de pregătire: 2h 30min

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/tarta-perseide.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta Perseide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars