Desert tarta cu pere

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 12 Oct 2017 | 7147 vizualizari

 

Imi plac foarte mult tartele si acum ca este toamna avem atatea fructe din care sa alegem pentru umplutura. Fie ca alegeti mere, pere, gutui, prune sau dovleac, cu siguranta va iesi o tarta delicioasa! Eu am ales pere de data aceasta si m-am jucat putin si cu aluatul.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 200 g unt
  • Umplutura:
  • 650 g pere curatate de coaja si seminte
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 plic de zahar vanilat (8 g)
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 galbenus de ou pentru uns + 1 lingura de zahar pentru presarat
  • Diametru tava: 28 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu pere:

Faina, zaharul, sarea, ouale si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator.

Cat timp sta aluatul la congelator, se pregateste umplutura.

Perele se spala, se curata de coaja si seminte si se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-un tuci, se stropesc cu zeama de lamaie si se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se tin la foc pana cand scade zeama lasata de pere.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se scoate aluatul din congelator si se imparte in doua. Se intinde o parte cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru infainata. Se asaza foaia obtinuta intr-o tava pentru tarte unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se adauga perele si se presara o lingurita de scortisoara peste ele. Se intinde ce-a de-a doua parte de aluat si se taie cu ajutorul unui sucitor pentru taiat aluaturi. Se pune "plasa"obtinuta peste tarta (se trage de ea pentru a o intinde peste tarta), iar pe margine, de jur-imprejurul tartei, se pot pune fasii de aluat impletite in trei. Se pot decupa si frunze din aluatul ramas. Se unge tarta cu un galbenus de ou si se presara o lingura de zahar peste ea. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul tartei este copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

dantes 1

13.10.2017, 13:40

Bun!

elucubratiiculinare 1

14.10.2017, 08:27

Rocsi 1

14.10.2017, 20:08

Cand este vorba de tarta cu fructe, eu nu lipsesc! Ce frumos ai modelat-o!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pufosel