Desert tarta cu mere si scortisoara

de mirela0911 in Prajituri, 22 Iul 2018 | 6376 vizualizari

 

Am primit un cos plin cu mere de vara si ca sa nu se strice, am facut fel si fel de prajituri cu mere, una din ele fiind si aceasta, inspirandu-ma dupa un videoclip vazut pe net. A iesit foarte buna si aromata, iar o cupa de inghetata servita cu prajitura inca aburinda .... a fost delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 foi aluat foietaj
  • 4 lg scortisoara
  • 50 g unt topit
  • cca 10 mere de vara
  • 3-4 lg zahar (sau dupa gust)
  • 1 lg scortisoara
  • 2 lg faina
  • 1 ou
  • inghetata pentru servit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere si scortisoara:

Mai intai se lasa aluatul de foietaj la temperatura camerei sa se dezghete.

Se ia o foaie si se desface apoi se intinde usor cu sucitorul. Se unge cu unt topit, apoi se presara 2 lg de scortisoara. Se ruleaza strans si se taie in rondele cam de latimea unui deget. 

Tava de tarta se unge bine cu unt, apoi se asaza rondelele una langa alta, acoperind toata suprafata tavii si marginile. Cu ajutorul degetelor se apasa bine rulourile astfel incat sa nu ramana loc liber printre ele, se aplatizeaza peste toata forma. Oul se bate bine, apoi se unge suprafata. Se lasa deoparte.

Se curata merele si se feliaza. Se pun int-un bol, se presara zaharul, scortisoara si faina. Se amesteca bine pana se acopera merele de ingredientele uscate. Se toarna peste aluatul din tava si se intind uniform.

Se ia cealalta foaie de aluat, se intinde usor, se unge cu unt si se presara restul de scortisoara. Se ruleaza si se taie la fel in rondele. Se asaza rondelele pe o foaie de copt, se acopera cu o alta foaie si se aplatizeaza cu ajutorul sucitorului, astfel incat sa se poata acoperi tarta.

Se asaza cu grija aluatul peste mere, se apasa bine, se unge pe deasupra cu ou si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca 40 de minute sau pana se rumeneste frumos. 

Se serveste calda alaturi de o cupa de inghetata sau se poate servi rece!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar difera in functie de gust.

2

Se poate servi atat calda cat si rece. Daca se serveste calda, se pune deasupra o cupa de inghetata si se lasa usor sa se topeasca, apoi se serveste.

3

Diametrul tavii este de 24 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Quatre quarts