"tarte si placinte rumenite si iscusite"
Am inceput cu crema de vanilie pe care am preparat-o intr-un vas in care am adaugat continutul plicului si laptele rece, mixand pana a capatat o consistenta groasa, apoi o dam la frigider.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste spuma de albus. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos, amestecand usor cu o spatula.
Compozitia se toarna in tava tapetat cu unt. Merele le-am curatat de coaja si le-am taiat felii subtiri, le-am dat prin faina si le-am asezat pe blat. Am presarat zaharul cu scortisoara si am dat forma la cuptor, la 200 de grade C, timp de 30 de minute.
Cand tarta a fost coapta, am lasat-o sa se raceasca bine si am pus budinca deasupra.
Pofta buna!
1
Putem folosi ce fructe dorim.