Desert prajituri de post, cu glazura de fondant

de Constelatialeu in Prajituri, 2 Apr 2022 | 3114 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac compozitia intr-o tava mai mica, dar mi-am amintit de formele de silicon pe care le am si am zis ca e o idee buna, sunt mai aspectoase prajiturelele.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 225 g faina
  • 80 g zahar
  • 25 g cacao
  • 50 g nuca prajita si taiata grosier
  • 50 g alune prajite si taiate grosier
  • 250 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet
  • 2 linguri pline cu dulceata de piersici rosii
  • 1 banana cca 60 g
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lingura cacao
  • 25 g margarina
  • 1 lingura de rom
  • Glazura
  • fondant alb si cu cacao
  • Decor
  • cirese confiate
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajituri de post, cu glazura de fondant:

Blat : Intr-un castron am pus zaharul, faina, cacaua, sare si nuca si alunele, am omogenizat. In alt castron am pasat banana, am adaugat dulceata ( dulceata asta e de vreo 3 ani si a devenit ca un fel de jeleu, o nebunie si eu vroiam sa o pun asta toamna peste prunele fermentate, m-am razgandit stiam eu ca o sa-i gasesc locul), uleiul, apa, bicarbonatul stins cu otet si am mixat cateva minute. Ingredientele umede le-am incorporat in ingredientele uscate si am omogenizat bine compozitia. Am uns cu putin ulei formele de silicon, asa preventiv ca nu sestie ce le apuca- pe forme- si-mi lipeste compozitia. In fiecare forma am pus cate 2 linguri pline de compozitie, am umplut 7 forme. Am pus formele in tava aragazului, am preincalzit cuptorul la 180 grade, am copt cca 30 min sau pana trece testul scobitorii. Le-am lasat sa se raceasca bine.

Sirop : Intr-o craticioara am pus apa, zahar, cacao si matgarina cubulete, am pus la fiert, cat sa dea in 3-4 clocote,am stins focul , am adaugat romul si am lasat sa se raceasca bine.

Dupa ce sau racit bine prajiturile le-am scufundat in sirop, le-am asezat pe un gratar si am pus la topit fondantul, am glazurat prajiturile si le-am lasat sa se intareasca glazura. Nici nu zici ca sunt de post, foarte bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajituri de post, cu glazura de fondant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta de post cu visine