Cornuri in doua culori

de patrick_2010 in Dulciuri, 24 Feb 2013 | 6487 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 450 ml lapte caldut
  • 130 ml ulei
  • 2 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 40 gr drojdie
  • o lingurita praf de copt stinsa cu apa minerala
  • coaja de la o lamaie
  • 4 linguri de cacao
  • 4 linguri de apa
  • ingrediente sirop:
  • 150 ml apa
  • 4linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri in doua culori:

Se cerne faina intr-un bol, iar la mijloc se adauga toate ingredientele , mai putin cacaoa si apa.

Se framanta bine bine pana se formeaza un aluat neted.Se imparte in doua. O parte se amesteca cu cacaoa dizolvata in cele 4 linguri de apa.

Se framanta bine si se lasa la crescut o jumatate de ora.

Se rastoarna aluatul cu cacao pe masa se aplatizeaza si se taie in 4, la fel se procedeaza si cu celalalt.

Se preseaza faina pe blatul de lucru.Se ia o bucata din aluat din cele 4 maro si se face o foaie subtire. Peste ea o foaie alba. Se intind cu sucitorul , apoi se taie in 8 ( in 4 apoi in 2).

Se ung trunghiurile cu magiun, nutella, rahat.

Se ruleaza de la baza spre varf.

Se pun pe o hartie de copt in tava( sau se unge tava cu margarina).

Se ung cu putina apa si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade.

Intre timp se face un sirop din 150 ml apa + 4 linguri zahar. Se tine amestecul pe foc mic cca 15 min pana se leaga.

Cand  sunt gata cornurile se ung cu sirop si se preseaza cu zahar sau nuca de cocos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri in doua culori" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pancakes cu branza