Desert tarta cu cremeux de ciocolata

de madi_marin in Dulciuri, 26 Ian 2020 | 3224 vizualizari

 

Pentru această reţetă m-am inspirat de pe blogul Jamilei ( aluatul) şi ,,Pasiune pentru bucatarie,, ( cremeux).

 

INGREDIENTE

  • Pentru tarta 28 cm :
  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 1 gălbenuş
  • 40 ml apă rece
  • un praf de sare
  • Cremeux de ciocolată :
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 100 ml lapte
  • 4 gălbenuşuri
  • 80 g zahăr
  • 250 g ciocolată (amăruie)
  • 6 g gelatină granule
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu cremeux de ciocolata:

Se pregăteşte aluatul pentru tartă: se pun în vasul robotului de bucătărie făina cernută şi untul tăiat cubuleţe.

Se mixează cât să obţinem o consistenţă nisipoasă.

Se adaugă apoi gălbenuşul şi apa rece puţin câte puţin.

Se omogenizează bine totul, apoi se scoate aluatul pe blatul de lucru şi se frământă câteva secunde.

Din el se formează un disc pe care îl acoperim cu folie de plastic şi pe care îl dăm la frigider pentru 30 de minute.

Între timp preparăm cremeux-ul ( cremă delicioasă, fină, dar fermă de ciocolată)  : se înfierbântă într-un vas la foc mic frişca lichidă şi laptele.

Gelatina se hidratează cu 2 linguri de apă rece şi se dă deoparte.

Cu un tel se amestecă pentru câteva minute gălbenuşurile cu zahărul.

Peste crema de gălbenuşuri se toarnă în fir subţire şi amestecând continuu lichidul fierbinte, apoi totul se pune înapoi la foc mic şi se amestecă până se îngroaşă ( cca 2 – 3 minute).

Crema îngroşată se pune peste ciocolata ruptă în bucăţele şi se amestecă până la topirea completă.

Gelatina se lichefiază la foc mic, apoi se toarnă peste crema de ciocolată.

Se dă la rece să capete consistenţă.

Aluatul de tartă se scoate de la rece, se întinde cu un sucitor pe blatul pudrat uşor cu făină, apoi se pune în formă, se tasează bine şi i se îndepărtează marginile.

Se înţeapă din loc în loc, apoi se acoperă cu hârtie de copt peste care turnăm boabe speciale de ceramica, orez, fasole etc.

Se coace la 180 grade pentru 40 de minute ( după 20 de minute se pot îndepărta boabele şi se poate coace blatul simplu în continuare).

Se lasă la răcit, se toarnă cremeux-ul şi se nivelează.

Se poate pune deasupra o glazură preparată din 100/150 ml frişcă lichidă şi 100/150 g ciocolată.

Se dă la frigider peste noapte şi apoi se poate orna după imaginaţie.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu cremeux de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuci si smantana