Da , intr-adevar reteta ii apartinea Madalinei.Intr-o seara a fost invitata la TV si printre alte retete a spus si aceasta delicioasa prajitura cu mere care cu siguranta va va incanta daca va plac merele in prajituri....
Blatul
Umplutura:
Deasupra:
Framantam bine toate ingredientele blatului pina obtinem un aluat omogen.
Intr-o tava de 37x25 cm , tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt asezam foaia dupa ce am intins-o putin, apoi o presaram cu 2 linguri pesmet si o dam la copt in cuptorul dinainte incalzit la 180 de gradeC, pina se coace pe jumatate.
Curatam merele , le dam pe razatoare, si le amestecam cu zahar si scortisoara dupa gust
Cand foaia este coapte pe jumatate punem merele peste ea, impreuna cu zeama lasata de mere , presaram celalalt pesmet si le dam la cuptor.
Intre timp batem spuma albusurile cu putina zeama de lamaie.Adaugam apoi zaharul , zaharul vanilat si mixam pina se intareste bezeaua din nou.
Scoatem tava si cu ajutorul unei linguri asezam bezeaua peste mere.
Dam tava la cuptor pentru 10-15 minute pina bezeaua prinde o culoare aramie deasupra.
Pofta mare !
1
Cand este gata, scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi putem taia prajitura cu un cutit inmuiat in apa.
2
Promit sa elimim ...buruienile din poze, pe viitor !