Desert tarta cu branza, pere si migdale

de mirela0911 in Prajituri, 5 Noi 2019 | 3803 vizualizari

 

Cand pregatesti un desert cu ce gasesti prin frigider, adica putin din ceva, putin din altceva, stiti ce iese? Ceva delicios.... chiar daca nu arata de revista preparatul. 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj (cca 375 g)
  • 400 g branza de vaci
  • 2 lg smantana (sau iaurt gras)
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 1 ou
  • 2 lg gris
  • 5-6 pere
  • 5 lg migdale feliate
  • 1 ou mic + 1 lg lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu branza, pere si migdale:

Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Se intinde usor cu sucitorul si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Branza, zaharul pudra si oul se mixeaza bine pana se obtine o compozitie omogena si fina. Daca doriti mai dulce se mai adauga zahar dupa gust.

Peste aluatul de foetaj se presara grisul. Perele se curata de coaja, se spala apoi se taie in jumatati. Se scobesc de casutele cu seminte. Se asaza peste aluat cu partea interioara in jos. Peste pere se toarna branza si se niveleaza. 

Oul se bate cu laptele si se unge toata suprafata tartei. Se presara deasupra feliile de migdale si se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade pana se rumeneste frumos deasupra.

Se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna! 

P.S.: Dupa cum am mai spus, nu e cine stie ce dar e foarte buna!

TIPS-URI

1

Se poate adauga mai multa branza (eu doar atat am avut).

2

In loc de pere se pot folosi mere, piersici sau orice va face placere.

3

Servita rece este cea mai buna (dupa parerea mea)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza, pere si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]