Clatitele astea le-am facut la prima testare a cursului de bucatar.
Probabil pozele le stiti, insa voi venii si cu retetele din urma.
Pentru inceput batem ouale cu mixerul pana se dubleaza compozitia, dupa care adaugam zaharul, mixam pana se topeste zaharul, apoi punem laptele, uleiul, faina, esenta de vanilie si mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Incingem o tigaie si cu ajutorul unui polonic turnam din compozitia pentru clatite, intoarcem pe ambele parti pana capata o culoare aurie.
Umplem clatitele cu fructe taiate cubulete si formam un saculet pe care le prindem cu coaja de portocala ( taiem portocala felii, scoatem miezul, astfel ramanad doar coaja sub forma unei bratari ).
In cupe punem 2 lingurite de sos de capsuni, pe care le-am pasat, le-am trecut prin sita si am adaugat 2 linguri de zahar, le-am pus la foc mic pana a dat in cateva clocote.
Peste sos punem saculetii din clatite. Ornam cu fructe si grilaje din zahar ars.