Desert tarta cosulet cu umplutura de mere

de oanapl in Prajituri, 2 Mar 2017 | 2723 vizualizari

 

Va invit sa incercati o tarta primavaratica, cu umplutura de mere.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 4 mere
  • 4 linguri zahar
  • ½ lingura scortisoara
  • 30 g nuci
  • 20 g stafide
  • Uns:
  • 1 galbenus
  • -2 linguri de apa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cosulet cu umplutura de mere:

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.

Intre timp, pregatesti umplutura; cureti merele de coaja si le dai pe razatoarea mare. Storci merele si le pui intr-un vas cu fund gros si adaugi zaharul, nucile taiate bucatele, stafidele si scortisoara si amesteci. Le calesti pana se inmoaie merele si le lasi sa se raceasca.

Tai o bucata de aluat si formezi cosuletul si-l asezi in tava pe hartie de copt. Adaugi merele racite de tot si apoi formezi grilajul de deasupra merelor, din fasii de aluat.

Impletesti 2 fasii de aluat si le asezi pe marginea cosuletului. Impletesti 3 fasii de aluat si formezi toarta cosuletului si o montezi.

Pentru a forma trandafirii, decupezi 3 cercuri cu ajutorul unui pahar, le asezi unul in continuarea celuilalt si le rulezi. Strangi la mijloc aluatul si apoi separi cei doi trandafiri rezultati.

Ornezi cosuletul cu ajutorul trandafirilor. Ungi cosuletul cu galbenusul de ou batut cu 2 linguri de apa.

 Introduci tarta in cuptorul preincalzit, la 170 de grade C, pentru 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos. O lasi sa se raceasca si o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cosulet cu umplutura de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

03.03.2017, 16:56

wow super arata!

kytz 1

04.03.2017, 10:45

Frumos și de mare efect! Îmi place că ai pus stafide în compoziția umpluturii !

oanapl 1

04.03.2017, 22:18

Multumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta combinata cu dovleac si gutui