Desert Sernik - Pasca poloneza

de Catalina L in Dulciuri, 1 Apr 2018 | 4586 vizualizari

 

"Bunatati de Paste"
Astazi crestinii catolici sarbatoresc Paștele
Tot astazi evreii sarbatoresc Pastele evreiesc - Pessa'h . Sarbatoarea de Pessa'h a inceput ieri si dureaza pana pe 7 aprilie .
Paște fericit tuturor!
Cu aceasta ocazie va prezint o reteta poloneza cred universala le Sernik.
Este o reteta foarte apropiata de paskha rusa, de pască romanească (reteta aici) sau de tarta cu branză frantuzeasca (reteta aici ), de  käsekuchen german si chiar de cheese cake -ul american (recette aici) si de ce nu de  prajitura fiadone din Corsica (reteta aici).
Doar tipul de branză este diferit (twarog polonez, tvorog rus, branza de vaci romaneasca , cottage englez, philapdelphia amaricana sau la brousse corsicana) si uneori forma.
Dar sa revenim la prajitura noastră poloneză sernik :)
Exista in multe variante dar originea ei vine de la bucataria evreiasca așkenază .
Evreii de rit așkenaz sunt o populație care provine din vestul și centrul Europei, mai ales în țările germanice, unde au ajuns după izgonirea din Iudeea de către trupele imperiului roman.
In Polonia comunitatea lor era importanta si perfect aclimatizată în peisajul local, reciprocitatea fiind, de asemenea, adevărată.
Multe feluri de mâncare din cultura Ashkenază s-au alăturat apoi canoanelor gastronomiei poloneze. Ele sunt, prin urmare, inseparabile de istoria și tradiția din aceasta tara.
Acest desert este pregatit de obicei pentru sarbatoarea Paștelui dar nu  există petreceri sau reuniuni de familie fără aceasta delicioasa prăjitura.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/sernik-pasca-poloneza.html

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de branza de vaca (bine scursa dar cremoasa)
  • 4 oua
  • 1 lingura de amidon de porumb Maïzena
  • 2 linguri smantana
  • 125 g de zahar
  • coaja si sucul de la o jumatate de lamaie
  • fructe confiate sau stafide
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Sernik - Pasca poloneza:

Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma.

Amestecati branza proaspata cu zaharul. Adaugati treptat galbenusurile, amidonul de porumb si smantana  Amestecati bine. Incorporati albusurile batute treptat.

Puneti lamaia, fructele confiate taiate marunt si stafidele.

Ungeti cu unt forma si puneti compozitia.

Puteti decora cu un galbenus de ou si cu fructe confiate.

Coaceti 50 minute in cuptorul incins la 180°C.

Cand incepe sa se rumeneasca, acoperiti-l cu o foaie de aluminium.

Lasati sa se raceasca complet inainte de a-l scoate din forma.

Bun Sernik!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Sernik - Pasca poloneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

miki_a 1

02.04.2018, 02:57

Chiar zilele trecute mă gândeam la o astfel de rețetă! M-ai salvat!

mihaelar63 1

06.04.2018, 23:35

Cat de cremoasa este !!!! Bonus obisnuita si bine -venita informatie . M-ar tenta si pe mine aceasta pasca poloneza !!!

dantes 1

10.04.2018, 10:52

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Raffaello