Ochelari

de divainbucatarie in Dulciuri, 17 Noi 2010 | 5651 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de foietaj
  • 50 g unt topit
  • 3 linguri de miere
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri apa
  • coaja rasa de la o 1/2 de portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ochelari:

Luam o foaie de foietaj si o intindem subtire cu un facalet. Taiem dreptungiuri in functie de cat de mari vrem sa fie ochelarii. In fiecare dreptunghi crestam un T astfel incat sa nu ajungem de la un capat la celalat. Rulam de la centru spre margine partile crestate mai subtiri si incercam sa lipim cu degetele partea rulata.

Dupa ce am terminat de rulat fiecare dreptunghi punem ochelarii la frigider pentru 30 de minute. Intre timp pregatim toppingul amestecand mierea, zaharul, apa si coaja de portocala intr-un bol. Topim si untul. Scoatem ochelarii din frigider si ii ungem cu unt topit, apoi ii dam cu o pensula cu toppingul de miere si coaja de portocale. Ii punem pe o foaie de copt, care a fost unsa cu unt topit. Dam la cuptor la 200°C pentru 12-15 minute, pana devin aurii. Intoarcem apoi ochelarii pe dos si ii mai coacem pentru inca 2-3 minute. Ii servim tapetati cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ochelari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere cu aluat de foietaj (de post)