Clatite cu gem de prune - reteta nr. 300

de alilianaa in Prajituri, 14 Oct 2014 | 5770 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 ml lapte,
  • 3 oua,
  • 160 g faina,
  • 50 ml apa minerala,
  • 3 linguri ulei,
  • un plic zahar vanilat,
  • o lingurita unt
  • Umplutura:
  • gem de prune ( un borcan de 800 g)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem de prune - reteta nr. 300:

Intr-un bol punem ouale. Le mixam bine pana cresc putin in volum. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si mixam pana la topire. Punem laptele si apa, uleiul si omogenizam. La final adaugam faina si omogenizam. Lasam aluatul in frigider cca 30 minute.

Pregatim tigaia de clatite. O punem la incins si o ungem cu putin unt. Adaugam in cantitati egale aluatul. Lasam cca  2-3 minute pe fiecare parte cat sa se coaca aluatul bine. Se aseaza pe farfurie.  Pe fiecare foaie de clatita se pune gem de prune si se impatureste. Se pudreaza.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem de prune - reteta nr. 300" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (31)

T I M E A 1

15.10.2014, 22:46

Bravo!!La cat mai multe retete si doua clatite la mine te rog

diaconta 1

15.10.2014, 22:55

Felicitari harnicuto
La cat mai multe retete delicioase
Si daca tot te-am felicitat astept niste clatite )))

Lia_ 1

17.10.2014, 07:19

AM INTRAT CA SA VAD CINE A POSTAT si are gusturi comune cu fiica-mea care mananca clatitele dulci numai cu magiun din prune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]