Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de post cu arome de scorțișoară și cocos!
Scorțișoara și uleiul de cocos, precum și zahărul vanilat s-au combinat foarte bine și au aromat plăcut aceste delicioase rulouri.
Cernem 450 g făină, într-un vas și facem o adâncitură la mijloc. Punem acolo garantul pentru aluaturi dospite și zahărul. Încălzim băutura din orez și dizolvăm în ea uleiul de cocos, care este solidificat. Adăugăm și un praf de sare și esența și o turnăm, treptat, peste amestecul de garant și zahăr. Amestecăm intens cele două ingrediente, în timp ce turnăm lichidul călduț și încorporăm, treptat, făina. Cu restul de făină, înfăinăm masa de lucru și frământăm un aluat, nu foarte ferm, dar compact, pe care îl lăsăm să se dezvolte nu mai mult de 15 minute, la loc cald și acoperit. Garantul pentru aluaturi dospite, este de fapt un amestec de drojdie uscată cu praf de copt și ajută aluaturile să se dospească mult mai repede decât drojdia simplă. Pregătim compoziția de uns rulourile. Punem uleiul de cocos solidificat într-un vas și adăugăm peste el zahărul și scorțișoara. Cu o spatulă sau o lingură de lemn, frecăm ingredientele din vas, până rezultă o cremă spumoasă. Compoziția poate fi gustată și, în funcție de gustul fiecăruia, se mai poate adăuga zahăr sau scorțișoară. Lăsăm compoziția să se odihnească până când aluatul își dublează volumul. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Când aluatul și-a dublat volumul, îl întindem într-o foaie subțire de 6-7 mm, pe masa înfăinată, cu ajutorul sucitorului de aluaturi. Ungem toată suprafața aluatului cu spuma de cocos, apoi rulăm foaia, nu foarte strâns și o decupăm în bucăți de 2-3 cm, grosime. Așezăm rulourile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de aproximativ 2-3 cm între ele. Le mai lăsăm 10-15 minute să se mai dezvolte în tavă, apoi dăm tava la cuptor și coacem rulourile pentru 30-35 de minute, sau până sunt bine rumenite. Le lăsăm să se tempereze 5-6 minute, apoi le pudrăm și le servim fie calde, fie reci.
Sunt delicioase în ambele variante!