"Retete festive de iarna"
Merele se rad pe razatoarea mare curatate de coaja sau cu coaja si se pun la calit cu zaharul fara apa.
Cand se evapora toata zeama lasata de mere, se pune scortisoara se mai lasa 2-3 minute.
Se da la o parte si se lasa la racit .
Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul.
Jumatate din umplutura de mere se intinde uniform pe foaia de aluat.
Se presara jumatate din fulgii de ciocolata uniform pe toata suprafata si se ruleaza strans.
Se taie felii de aprox 5-6 cm.
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt.
Se ung cu galbenus de ou si se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade C.
Se tin in cuptor pana se rumenesc frumos. (circa 45-50 minute)
Se scot din cuptor si se lasa la racit.
Se pot pudra cu zahar pudra.
Pofta Buna!