Reteta am descoperit o la Postavaru,prin vara si de atunci tot am vrut sa o incerc.Pozele sunt facute prima data cand am incercat-o..de vreo 2 luni cred.de atunci am repetat-o pentru ca e usor de facut si e foarte buna..n-am avut inspiratia sa refac pozele si astea nu sunt prea reusite..dar va asigur ca merita incercata!
Crema:
Glazura:
Mixam oul cu zaharul si untul moale iar apoi adaugam smantana si omogenizam. Adaugam coaja si sucul de lamaie.Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Impartim aluatul in trei parti egale.
Crema:
Batem spuma albusurile iar apoi adaugam zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa ca la bezea. Adaugam nuca macinata si amestecam usor.
Intindem o parte de aluat in foaie subtire si o asezam in tava unsa cu unt. Peste foaie punem un strat de gem.
Intindem apoi foaia 2 si o asezam in tava peste marmelada. Urmeaza apoi crema de nuci.
Acoperim cu ultima foaie si dam tava la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra.
Glazura:
Amestecam bine galbenusurile cu zaharul pudra si sucul de lamaie.
Scoatem prajitura din cuptor. Intindem glazura pe prajitura fierbinte.
Lasam sa se raceasca iar apoi portionam.