Desert prajituri de post cu mango si banana

de oanapl in Prajituri, 1 Apr 2017 | 4008 vizualizari

 

retete de post economice
Pentru aceasta reteta, m-am inspirat de pe blogul Paulei Gafitescu.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 100 ml suc de portocale proaspat stors
  • 1 mango bine copt
  • 1 banana
  • 60 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajituri de post cu mango si banana:

Amesteci faina cu un praf de sare, praful de copt si bicarbonatul. Uleiul il amesteci bine cu zaharul, pana cand zaharul se dizolva complet.
Mango il cureti de coaja si ii tai toata pulpa. Pui in blender pulpa de mango, banana si sucul de portocale. Mixezi ingredientele pana obtii o crema.
Amesteci fructele cu uleiul, apoi torni totul peste ingredientele uscate. Omogenizezi compozitia, dar nu exagerezi cu mixarea.
Preincalzesti cuptorul la foc mediu. Pregatesti 12 forme de briose sau de minic chec sau mini-guguluf. Umpli formele cu compozitie, pana la 3/4 din capacitate. Coci prajiturele timp de 30 de minute.

Dupa ce opresti focul, le mai lasi 5 minute in cuptor, apoi le transferi pe un gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajituri de post cu mango si banana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac floare de post