Desert prajitura/tort cu morcovi

de nana in Prajituri, 19 Mai 2019 | 2193 vizualizari

 

Pentru ca e ceva diferit, un gust aparte

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 300 g morcovi razaliti
  • 200 ml ulei
  • 4 oua
  • 170-200 g zahar
  • 100 g nuci mărunțite
  • 1/2 lingurița scortisoare
  • 1/2 lingurița ghimbir pudra
  • Sare
  • Suc de portocalie (pentru însiropat)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura/tort cu morcovi:

Se bat ouăle cu zaharul pana se topește zaharul, se pune uleiul in fir subțire (se amesteca continuu), apoi se adauga restul ingredientelor (la final se adauga faina).

Se pune foaie de copt intr-o tava rotundă (cu marginile detașabile) și se toarnă compoziția. Se da la cuptor 55 min, la 150 grade C.
Când e gata, se portioneaza blatul in doua și cu sucul de portocale insiropezi bine ambele părți (eu am folosit zeama de la o portocala).

Pentru decor am folosit frisca lichida și mascarpone (sau ciocolata albă topita), fistic mărunțit și căpșuni.

Pofta buna!🎂

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura/tort cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu mere, un deliciu parfumat