Desert prajitura Tosca

de Meea in Prajituri, 29 Apr 2020 | 3864 vizualizari

 

Mi-e rușine să recunosc câte prăjituri am mâncat. Pot să-ți zic dacă vrei câte am făcut, că mi-e mai simplu... mă simt super prost și n-am mai mâncat dulce de ieri! N-am mai mâncat, pentru că nu mai am, știi? E prea greu... nu ai cum să nu mănânci dulce și mai ales prăjituri. Chestia este că mănânci de sărbători, dar parcă e sărbătoare în fiecare zi, nu? Adică merită sărbătorită fiecare zi, ha! Poți să faci cumva și să te abții de la prăjituri? Dacă poți, spune-mi și mie cum să fac. Adică, uită-te și tu cum arată prăjitura Tosca...

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 7 albușuri
  • 14 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • mac
  • Ingrediente cremă:
  • 7 gălbenușuri
  • 150g zahăr
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 500ml lapte
  • vanilie
  • 200g unt
  • Ingrediente asamblare:
  • biscuiți Petit Beurre
  • lapte cu cacao (pentru înmuiat biscuiții)
  • 200g ciocolată
  • 100ml frișcă lichidă
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tosca:

Blat: Mixăm albușurile până când obținem o spumă care nu curge. Adăugăm zahărul și mixăm până când obținem o bezea tare și lucioasă.Punem făina și praful de copt. Adăugăm macul.Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl lăsăm la cuptor, la foc mediu, până când trece testul cu scobitoarea.

      Crema: Mixăm gălbenușurile cu zahărul până când amestecul se spumează.Punem pe foc mic laptele, amidonul și vanilia. Turnăm gălbenușurile peste și amestecăm contiuu, până când amestecul se îngroașă ca o budincă.Lăsăm la răcit.

      Peste crema răcită adăugăm untul moale, câte un cub, mixând bine după fiecare adăugare.Peste blatul de mac întindem crema de vanilie și peste formăm un strat de biscuiți înmuiați în lapte cu cacao. Dăm prăjitura la frigider până când pregătim glazura de ciocolată.Tocăm ciocolata și o punem cu frișca la cuptorul cu microunde. După aprox. fiecare 5 secunde, scoate vasul și amestecă ciocolata. Repeți acești pași până când ciocolata s-a topit complet. Lași la cuptor 5 secunde, scoți, amesteci bine, iar lași la cuptor 5 secunde, etc. Este important să o verifici cât mai des, pentru că se arde foarte repede. Întindem glazura foarte repede peste prăjitură.

      Lăsăm prăjitura la rece peste noapte, apoi o tăiem a doua zi, cu ajutorul unui cuțit fierbinte.

     

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Pani Walewska