Desert prajitura Teodora si George

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Sep 2021 | 3203 vizualizari

 

Drumul vietii impreuna sa va fie plin de fericire si impliniri. Casa de piatra, Teodora si George !

 

INGREDIENTE

  • Foaie cu bezea cu nuca si cacao
  • 150 g albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g nuci taiate grosier
  • 50 g faina
  • 20 g cacao
  • un praf de sare
  • Foaie de bezea cu nuca si pepite de ciocolata
  • 150 g albusuri
  • 150 g zahar
  • 100 g nuci taiate grosier
  • 60 g faina
  • un praf de sare
  • 35 g pepite ciocolata
  • Crema ce ciocolata cu lapte si visine din visinata
  • 3 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 200 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • 10 g gelatina + 40 ml apa rece
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 100 g visine din visinata
  • Crema cu piure de piersici galbene
  • 3 galbenusuri
  • 100 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 375 g piure de piersici galbene ( reteta o gasiti in pagina mea )
  • 100 ciocolata alba
  • 10 g gelatina+ 40 ml apa rece
  • Decor
  • cacao
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Teodora si George:

Foaie de bezea cu nuca si cacao : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat, nucile, faina si cacaoa cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o tava cu hartie de copt, am trasat un dreptunghi cu dimensiunile de 24/35 cm ( dimensiunea tavii cu pereti detasabili pe care am folosit-o la asamblat) apoi am intins compozitia in dreptunghiul desenat. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 20-24 min. Am scos tava din cuptor  si am lasat sa se racesca foaia , apoi am dezlipit hatia de copt de pe foaia racita.

Foaie de bezea cu nuca si pepite de ciocolata :Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat, nucile si faina  cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o tava cu hartie de copt, am trasat un dreptunghi cu dimensiunile de 24/35 cm ( dimensiunea tavii cu pereti detasabili pe care am folosit-o la asamblat) apoi am intins compozitia in dreptunghiul desenat si am presarat pepite de ciocolata. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 20-24 min. Am scos tava din cuptor  si am lasat sa se racesca foaia , apoi am dezlipit hatia de copt de pe foaia racita.

Inainte de a ma apuca de crema de ciocolata cu lapte, mi-am pregatit tava in care am asamblat prajitura. Tava cu pereti detasabili 24//35 cm, am taiat o folie alimentara mai mare, am asezat-o pe fundul tavii am fixat peretii detasabili, am ridicat folia pe peretii exteriori si am legat-o cu o sforicica. In interiorul tavii am pus pe margine folie acetata.

Crema de ciocolata cu lapte si visine din visinata : Mai intai am pus gelatina la hidratat in apa rece. Smatana pentru frisca, rece de la frigider, am mixat-o pana am obtinut o frisca mai moale, nu foarte ferma. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul, laptele si ciocolata rupta bucatele, am asezat castronul pe baie de abur am amestecat continuu pana am obtinut o crema omogena. Am tras castronul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata si am omogenizat bine. Am lasat sa scada temperatura sub 40 grade apoi am incorporat frisca batuta. In compozitia obtinuta am adaugat visine din visnata, fara samburi.

Am asezat in tava pregatita foaia de bezea cu nuca si cacao, apoi am turnat crema de ciocolata cu lapte. Am bagat tava la frigider pentru 1 ora .

Crema cu piure de piersici galbene : Mai intai am pus gelatina la hidratat in apa rece. Smatana pentru frisca, rece de la frigider, am mixat-o pana am obtinut o frisca mai moale, nu foarte ferma. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, laptele, piureul de piersici galbene si ciocolata rupta bucatele, am asezat castronul pe baie de abur am amestecat continuu pana am obtinut o crema omogena. Am tras castronul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata si am omogenizat bine. Am lasat sa scada temperatura sub 40 grade apoi am incorporat frisca batuta. 

Am scos tava de la frigider, am asezat foaia de bezea cu nuca si pepite de ciocolata, apoi crema cu piure de piersici galbene, am cernut cacao si cu ajutorul unui bat de frigarui am trasat un fel de drum serpuit. Am dat tava la frigider pana a doua zi.

TIPS-URI

1

daca nu ai termometru lasi crema sa se raceasca cca 10-15 min

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Teodora si George" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura in straturi cu crema de vanilie