Este pentru prima data cand fac aceasta reteta , dar parerea mea este ca in aluat merge si un ou ( galbenusul) albusul sa se pastreze pentru crema de nuca de cocos. Reteta la ingrediente este fara acest ou, este reteta exact asa cum am facut-o eu.
Pentru foi se pun pentru inceput intr-un castron ingredientele uscate ( faina, zahar, cacao, praful de copt) care se amesteca cu untul sau untura si se freaca impreuna pana se omogenizeaza foarte bine. Se adauga apoi smantana si cu galbenusul de ou ( daca se opteaza pentru el) si se amesteca pana se face un aluat omogen si dens pentru intins. Se imparte aluatul in doua si se intide cu sucitorul fiecare foaie, care se coace pe dosul tavii unse.
Pentru crema de cocos, pentru inceput se fierbe budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic si se lasa sa se raceasca.
Se bat albusurile spuma si se adauga si zaharul treptat. Se amesteca apoi cu nuca de cocos, iar compozitia obtinuta se amesteca cu budinca racita. Aceasta crema se intinde intre cele doua foi coapte.
Se prepara crema de vanilie procedand asa: peste cele 6 galbenusuri se adauga zaharul, faina si budinca de vanilie ( praful), se amesteca cu laptele si se pune la fiert amestecand continuu cu un tel pentru a nu se face boti. Crema racita se amesteca apoi cu un pachet de margarina si se pune deasupra foilor.
Peste crema de vanilie se pune la topit ciocolata menaj impreuna cu untul pana se obtine o glazura densa care se lasa vreo 5 minute sa se raceasca apoi se toarna incet peste crema de vanilie. Deasupra se presara nuca de cocos.
1
pentru aluat in loc de unt daca se foloseste untura, foile vor fi mult mai fragede si sfaramicioase