Tartă cu prune

de elucubratiiculinare in Prajituri, 17 Iul 2012 | 3165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g făină,
  • 100 g unt,
  • un praf de sare,
  • 1 lingură apă.
  • 500 g prune,
  • o linguriță scorțișoară,
  • 50 g unt,
  • 2 ouă,
  • 100 g zahăr,
  • 50 g făină,
  • 100 ml lapte,
  • un praf de sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu prune:

Frământăm o cocă sfărâmicioasă din 250 g făină, 100 g unt, un praf de sare și o lingură cu apă. Coca se pune într-o formă de tartă unsă bine cu unt. Presăm bine pe margini să ia forma tartei (un pic ondulată). Se coace la foc potrivit 20 min. Între timp spălam prunele, le tăiem în jumătăți și îndepărtăm sâmburii. Presărăm o linguriță cu praf de scorțișoară și le amestecăm ușor. Preparăm crema. Frecăm bine 50 g unt cu 100 g zahăr. Adăugăm pe rând cele 2 ouă ( de la temperatura camerei), 50 g făină, 100 ml lapte și un praf de sare. Când este gata baza tartei, aranjăm prunele una lângă alta și turnăm crema în așa fel încât să nu le acoperim complet. Se coace la 200 grade C pentru 30 minute sau până se rumenește frumos deasupra. Se servește după ce se va răci. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mirela0911 1

18.07.2012, 17:21

La multi ani!

Merisor 1

18.07.2012, 17:45

La muuuuulti ani!!!!

Sim0na 1

18.07.2012, 20:21

Iti mai spus odata La Multi Ani si ma servesc cu o portie de tarta!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare cu nutella