Nu eu am denumit-o asa, am salvat un filmulet de pe Savuros.TV si asa se numea prajitura. Mi-a placut ce am vazut asa ca am zis sa incerc regala asta. Eu am mai facut niste modificari, pe ici pe colo, am adaptat ingredientele in functie de tava pe care am folosit-o. Si pentru ca tot e Sf. Alexandru azi, hai cu La multi ani, Valentin-Alexandru ! El face gratarul eu am facut prajitura....:))))))))))))))))))))))))))))))))
Aluat :Intr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea, praful de copt, zaharul si untul rece taiat cubulete mici, am framantat repede pana am obtinut un aluat sfaramicios. Am tapetat cu hartie de copt tava rotunda ( 28 cm) si am pus jumatate din aluat si l-am presat uniform. Apoi am facut umplutura, am amestecat branza, cu zaharul, sarea , zaharul vanilat, esenta de vanilie si galbenusurile, am omogenizat bine si am pus umplutura peste aluat.Am presarat o mana de stafide apoi am intins restul de aluat si l-am nivelat. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 35-40 min sau pana incepe sa se rumeneasca frumos. Am scos tava din cuptor, am lasat-o cateva min cat am preparat glazura. Am amestecat smantana dulce cu laptele condensat caramelo cu cacao, apoi am intins peste prajitura calda, am ornat cu ciocolata topita si cu ajutorul unui bat de frigaruie am desenat niste forme, aleatorii. Am lasat prajitura sa se raceasca, apoi am bagat-o in frigider la rece. Am decorat cu nasturasi de ciocolata alba.