Lichiu cu gris si capsuni

de Valclaudia in Dulciuri, 31 Mai 2014 | 6523 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 350 gr faina alba proaspat cernuta
  • 25 gr. drojdie proaspata
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita praf din coaja de portocala confiata
  • 1 linguri de zahar
  • 50ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 250 ml lapte caldut

Umplutura:

  • 500 ml lapte
  • 500 ml apa
  • 1 cana de gris
  • 4 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 6 albusuri
  • 250 gr. capsuni proaspeti

Topping:

  • 4 galbenusuri
  • 100 gr. unt (la temperatura camerei)
  • 250 gr. smantana
  • 2 linguri de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat

in plus: putin zahar pudra pentru decorat bucatile de lichiu inainte de servire 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichiu cu gris si capsuni:

Amestecam drojdia cu cele doua galbenusuri, sarea, zaharul si coaja de portocala confiata.

Adaugam laptele caldut, faina si din cand in cand ulei.

Framantam un aluat elastic pe care-l lasam la dospit 1 ora.

Intre timp punem grisul la fiert in apa+lapte+zahar, vom obtine o crema groasa. O lasam la racorit.

Batem spuma albusurile cu zaharul,apoi adaugam capsunile spalate si zdrobite cu furculita.

Incorporam spuma de capsuni in grisul fiert (inca caldut).

Intindem aluatul in tava unsa cu ulei, il intepam cu furculita din loc in loc.

Intindem crema de gris cu capsuni pe toata suprafata aluatului in strat uniform.

Toppingul il preparam astfel: mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi untul la temperatura camerei iar la final smantana.

Turnam toppingul peste crema de capsuni, nivelam si dam tava la copt in cuptorul preincalzit pentru 35-40minute.

Scoatem lichiul din cuptor, il lasam la racit in tava si dupa doua ore il putem portiona dupa preferinta.

Daca va place mai dulce il puteti pudra inainte de servire cu zahar.

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichiu cu gris si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paini cu ciocolata