De fapt este o prajitura cu de toate, buna si racoroasa.
Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare, apoi se pune treptat zaharul farin si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile pe rand, apoi uleiul, coaja de lamaie si 4 linguri de faina amestecata cu praful de copt puse una cate una. Din compozitia rezultata se opreste intr-un bol 1/3, iar peste restul se adauga faina ramasa. Tapetam tava cu hartie de copt si punem jumatate din compozitia in care am adaugat restul de faina.
In compozitia separata anterior se adauga cele 3 linguri de cacao si nuca taiata si se aseaza peste compozitia din tava, iar deasupra se pune restul de compozitie ramasa. Se introduce tava in cuptor si se coace la 180 grade celsiu cam 35 de minute, se va face testul cu scobitoarea. Dupa coacere se lasa la racit.
Intre timp facem compotul. Punem apa la fiert cu zaharul si lasam pana la primul clocot dupa care adaugam piersicile si nectarinele decojite si taiate in cate 6 felii fiecare. Le lasam sa fiarba 5 minute si le scoatem intr-o sita. Eu nu am avut strugure proaspat si am folosit direct un borcan de compot.
In zeama de la compot adaugam budinca de vanilie si cele doua linguri de faina pe care le-am diluat cu putina apa, adaugam coaja de lamaie si lasam sa fiarba cateva minute mestecand continuu. Cand a fiert ridicam de pe foc si lasam la racit
Untul il vom freca cu cele 3 plicuri zahar vanilat si il incorporam in crema racita cu ajutorul mixerului.
Dupa racirea blatului, se scoate hartia de copt, se aseaza blatul din nou in tava si se va insiropa(eu am insiropat cu zeama de la compotul de struguri). Se unge blatul cu crema de vanilie si se orneaza cu fructele din compot.
1
Se pot pune si caise in compot.