Desert prajitura rasturnata cu banane

de cristina1985 in Prajituri, 6 Noi 2017 | 3549 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g zahar brun
  • 60 g unt
  • 50 ml apa
  • 4 banane mari
  • Blat:
  • 3 oua
  • 30 g cacao
  • 150 g zahar
  • 100 g iaurt
  • 120 g unt
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lg-ta scortisoara
  • 1/2 lg-ta esenta vanilie
  • 200g faina
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu banane:

Intr-o oala se amesteca zaharul brun si apa. Se fierb pana incepe sa se caramelizeze zaharul si incepe sa faca spume. Se inchide ochiul si se adauga untul.

Se pune hartie de copt intr-o tava, cu diametru de 27 cm si se toarna caramelul. Se lasa la racit.

Blatul: Se amesteca zaharul cu ouale intregi (cu telul), adaugand pe rand iaurtul si untul cubulete. Separat, se amesteca faina cu cacao, praf de copt, scortisoara si se pun peste amestecul de oua.

Se taie bananele in jumatati (pe lungime) si se asaza peste caramel. Se pune aluatul cu lingura din loc in loc, apoi intindeti.

Se introduce in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pentru 45-50 minute (eu am tinut 55 minute). Verificati cu scobitoarea dupa 45 minute. Se lasa la racit cam 1 ora (in acest timp trebuie sa se intareasca caramelul), se pune o farfurie deasupra si se intoarce repede. Ridicam hartia de copt si se mai lasa 20 minute pentru a absorbi tot caramelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu banane" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta din copilarie, nuci umplute