De mult timp imi doream sa fac si o prajitura Raffaello. Pentru ca facusem tort si ne-a placut foarte mult https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-raffaello-85458.html, am zis sa fac o varianta a mea de prajitura Raffaello cu blatul de la acest tort, blat care mi-a placut foarte mult cum a iesit.
Perfecta pentru picnicul bucatarasilor!
Asa ca, aceasta este varianta mea de prajitura Raffaello!
Pt. blat:
Pt. crema:
Pt. ornat:
Blatul: Intr-o craticioara se pune untul la topit, apoi se lasa sa se raceasca.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. Cand incepe sa se intareasca, se adauga putin cate putin zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma ferma. Se toarna untul topit si racit, esenta de migdale si se mai mixeaza putin.
Separat se amesteca migdalele macinate impreuna cu faina si praful de copt. Se incorporeaza in spuma in 2-3 reprize, pentru a se omogeniza bine.
Tava cuptorului se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 20-25 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine.
Crema: Intr-o craticioara se pun ouale cu zaharul pudra vanilat si se amesteca cu un tel. Se adauga si amidonul apoi laptele. Se amesteca bine si se transfera pe foc mic. Se lasa pana se ingroasa, ca o budinca. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adaga untul si nuca de cocos. La final se pune si esenta. Se omogenizeaza bine. Se lasa sa se raceasca bine de tot.
Blatul se desprinde de hartia de copt si se taie in doua parti egale pe verticala. O parte se asaza pe un platou si se unge cu jumatate din crema. Se asaza al doilea blat, se unge si acesta cu restul de crema, iar deasupra se presara nuca de cocos si felii de migdale.
Se da la rece inainte de a se portiona.
Pofta buna!
1
Tava mea are dimensiunea de 32x32 cm.
2
Cred ca ar merge copt blatul intr-o tava mai mica apoi taiat in doua pe orizontala.