Cheesecake cu pere,smochine si cardamon

de papabundetot in Prajituri, 28 Sep 2014 | 3088 vizualizari

 

Daca e weekend ,trebuie sa continuam seria cheesecake-urilor,asa ca m-am gandit ca pentru astazi sa incerc cu pere deoarece nu am mai facut si eram curioasa ce aroma pot da perele in combinatie cu ricotta.Ca sa nu fie atat de simplu,am adaugat si cateva seminte de cardamon si 4 smochine…dar rezultatul este unul imbucurator :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 250 gr biscuiti
  • 120 gr unt
  • Pentru crema:
  • 5 pere
  • 4 smochine
  • 2 linguri zahar
  • 500 gr branza ricotta
  • 400 ml frisca lichida
  • 6 foi gelatina
  • 5 pastai cardamon
  • esenta vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu pere,smochine si cardamon:

Biscuitii si unutul le-am bagat la robot si le-am amestecat bine pana cand biscuitii s-au sfaramat si untul s-a amestecat frumos cu ei.Am pus amestecul intr-o forma de tort si am dat-o putin la frigider sa se intareasca untul.

4 pere le-am curatat de coaja si le-am taiat in bucati neregulate,le-am pus intr-o craticioara,am adaugat semintele de la 5 pastai de cardamon,3 smochine taiate bucati mici si am pus toate fructele la foc mic,fara zahar deoarece perele erau foarte dulci si zemoase.Le-am lasat aproximativ 10 minute pana cand s-au inmuiat putin,apoi le-am dat deoparte sa se raceasca.

Am pus branza ricotta intr-un castron impreuna cu 2 linguri de zahar,esenta de vanilie si gelatina inmuiata inainte in apa rece si apoi dizolvata in 30 ml lapte fierbinte.Frisca am batut-o bine cu mixerul,am amestecat-o apoi cu  ricotta.Dupa ce fructele s-au racit,le-am maruntit bine cu blenderul,pana cand s-a format o pasta,o parte din frisca cu ricotta am adaugat-o peste pasta de fructe si o parte am lasat-o asa,adaugand in ea cubulete mici din cea de-a 5-a para.Am pus peste blatul de biscuiti amestecul de ricotta cu pasta de fructe,deasupra am pus amestecul de ricotta,frisca si cubulete de para,si am ornat prajitura cu felii de smochine,apoi am dat-o aproximativ 3 ore la frigider pentru a se intari…o minunatie de prajitura pe care va recomand sa o incercati.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu pere,smochine si cardamon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Lia_ 1

29.09.2014, 07:45

_Alina_ 1

29.09.2014, 10:31

papabundetot 1

30.09.2014, 12:05

Ina, mi-am propus sa fac in toate combinatiile care imi trec prin cap ...si la iubi ii place ff mult ca mereu cand intreb ce desert el zice cheesecake

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu pere,caramel şi brânză