Cheesecake cu pere,smochine si cardamon

de papabundetot in Prajituri, 28 Sep 2014 | 3315 vizualizari

 

Daca e weekend ,trebuie sa continuam seria cheesecake-urilor,asa ca m-am gandit ca pentru astazi sa incerc cu pere deoarece nu am mai facut si eram curioasa ce aroma pot da perele in combinatie cu ricotta.Ca sa nu fie atat de simplu,am adaugat si cateva seminte de cardamon si 4 smochine…dar rezultatul este unul imbucurator :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 250 gr biscuiti
  • 120 gr unt
  • Pentru crema:
  • 5 pere
  • 4 smochine
  • 2 linguri zahar
  • 500 gr branza ricotta
  • 400 ml frisca lichida
  • 6 foi gelatina
  • 5 pastai cardamon
  • esenta vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu pere,smochine si cardamon:

Biscuitii si unutul le-am bagat la robot si le-am amestecat bine pana cand biscuitii s-au sfaramat si untul s-a amestecat frumos cu ei.Am pus amestecul intr-o forma de tort si am dat-o putin la frigider sa se intareasca untul.

4 pere le-am curatat de coaja si le-am taiat in bucati neregulate,le-am pus intr-o craticioara,am adaugat semintele de la 5 pastai de cardamon,3 smochine taiate bucati mici si am pus toate fructele la foc mic,fara zahar deoarece perele erau foarte dulci si zemoase.Le-am lasat aproximativ 10 minute pana cand s-au inmuiat putin,apoi le-am dat deoparte sa se raceasca.

Am pus branza ricotta intr-un castron impreuna cu 2 linguri de zahar,esenta de vanilie si gelatina inmuiata inainte in apa rece si apoi dizolvata in 30 ml lapte fierbinte.Frisca am batut-o bine cu mixerul,am amestecat-o apoi cu  ricotta.Dupa ce fructele s-au racit,le-am maruntit bine cu blenderul,pana cand s-a format o pasta,o parte din frisca cu ricotta am adaugat-o peste pasta de fructe si o parte am lasat-o asa,adaugand in ea cubulete mici din cea de-a 5-a para.Am pus peste blatul de biscuiti amestecul de ricotta cu pasta de fructe,deasupra am pus amestecul de ricotta,frisca si cubulete de para,si am ornat prajitura cu felii de smochine,apoi am dat-o aproximativ 3 ore la frigider pentru a se intari…o minunatie de prajitura pe care va recomand sa o incercati.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu pere,smochine si cardamon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Lia_ 1

29.09.2014, 07:45

_Alina_ 1

29.09.2014, 10:31

papabundetot 1

30.09.2014, 12:05

Ina, mi-am propus sa fac in toate combinatiile care imi trec prin cap ...si la iubi ii place ff mult ca mereu cand intreb ce desert el zice cheesecake

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu pere,caramel şi brânză