Desert prajitura Kinder Pingui

de Ligia Bxl in Prajituri, 3 Iul 2013 | 113252 vizualizari

 

O bunatate :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 6 linguri de cacao
  • 8 linguri de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri de ulei
  • Crema:
  • 1 cutie de 1 kg de frisca
  • 6 linguri de zahar
  • Glazura:
  • 2 ciocolate de 200 gr
  • 200 gr de unt
  • 6 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Kinder Pingui:

Blat: Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga apa, uleiul, faina, cacaua si praful de copt, se amesteca bine toate si la final se pun albusurile batute spuma. Se unge tava cu unt si se pune hartie de copt, apoi se toarna compozitia si sa da la cuptor la foc mare ca sa creasca. Dupa coacere se lasa la racit si apoi se taie in doua parti.

Crema: Se bate frisca cu zaharul pana se intareste, iar jumatate din frisca se intinde pe prima foaie de blat.

Glazura: Se rupe ciocolata bucatele si se amesteca intr-o craticioara cu unt si lapte. Se opreste jumatate pentru decor, iar cealalta jumatate se pune peste frisca. Peste ciocolata se pune cealalta jumatate de frisca ramasa. La final se pune partea a doua de blat si se orneaza cu jumatatea ramasa de glazura de ciocolata.

Se fac modele serpuite cu furculita pentru a avea un design placut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Kinder Pingui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]