Rulada de zmeura cu nuca de cocos

de epurasha2bb in Prajituri, 27 Iun 2013 | 3048 vizualizari

 

zmeura imi place si pentru gust si pentru culoare si pentru miros dar si fiindca e foarte de treaba si se coace in fiecare zi pe rug asteptand sa fie culeasa ca daca nu ... cade pe jos si e pacat! deci am luat-o si am facut o rulada

 

INGREDIENTE

  • 1 farfurie de zmeura
  • 6 albusuri pt.blat
  • 6 galbenusuri pt.crema
  • 6 linguri de faina pt.blat
  • 1 lingura faina pt crema
  • 6 linguri de zahar pentru blat
  • 4 linguri de zahar pt crema
  • 2 linguri de nuca de cocos razuita pt.blat
  • 2 linguri nuca de cocos razuita pt crema
  • 2 linguri nuca de cocos razuita pt.decor
  • 1 lingura de miere/dulceata pt uns rulada la final inainte de a presara nuca de cocos
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita de otet
  • 1 lingurita de esenta de fistic
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 1 lingura de unt
  • 1 ceasca de lapte pt.crema
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de zmeura cu nuca de cocos:

Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare si cu zaharul pana se fac spuma tare ca de bezea. Acum incepem sa adaugam faina amestecand cu un tel de plastic sau lingura usor pana la incorporare, adaugam si praful de copt stins cu otetul si esenta de fistic. Cuptorul se incinge din timp la 180 g C.

Se toarna aluatul in tava cu hartie de copt si se coace pana se rumeneste dupa care se desprinde hartia de copt usor si se ruleaza blatul pe un prosop umed stors bine.

Cat s-a copt blatul am pregatit crema la Bain Marie din galbenusurile frecate cu zaharul, lingura de faina, lingura de unt si nuca de cocos. Am adaugat cate putin lapte pana s-a incorporat si s-a ingrosat crema. Crema se intinde cu o spatula pe blat si apoi presaram zmeura. Rulam si ungem deasupra cu putina dulceata sau miere ca sa fie lipicios dupa care presaram nuca de cocos pentru decor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de zmeura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de zmeura si vanilie