Rulada de zmeura cu nuca de cocos

de epurasha2bb in Prajituri, 27 Iun 2013 | 2876 vizualizari

 

zmeura imi place si pentru gust si pentru culoare si pentru miros dar si fiindca e foarte de treaba si se coace in fiecare zi pe rug asteptand sa fie culeasa ca daca nu ... cade pe jos si e pacat! deci am luat-o si am facut o rulada

 

INGREDIENTE

  • 1 farfurie de zmeura
  • 6 albusuri pt.blat
  • 6 galbenusuri pt.crema
  • 6 linguri de faina pt.blat
  • 1 lingura faina pt crema
  • 6 linguri de zahar pentru blat
  • 4 linguri de zahar pt crema
  • 2 linguri de nuca de cocos razuita pt.blat
  • 2 linguri nuca de cocos razuita pt crema
  • 2 linguri nuca de cocos razuita pt.decor
  • 1 lingura de miere/dulceata pt uns rulada la final inainte de a presara nuca de cocos
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita de otet
  • 1 lingurita de esenta de fistic
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 1 lingura de unt
  • 1 ceasca de lapte pt.crema
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de zmeura cu nuca de cocos:

Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare si cu zaharul pana se fac spuma tare ca de bezea. Acum incepem sa adaugam faina amestecand cu un tel de plastic sau lingura usor pana la incorporare, adaugam si praful de copt stins cu otetul si esenta de fistic. Cuptorul se incinge din timp la 180 g C.

Se toarna aluatul in tava cu hartie de copt si se coace pana se rumeneste dupa care se desprinde hartia de copt usor si se ruleaza blatul pe un prosop umed stors bine.

Cat s-a copt blatul am pregatit crema la Bain Marie din galbenusurile frecate cu zaharul, lingura de faina, lingura de unt si nuca de cocos. Am adaugat cate putin lapte pana s-a incorporat si s-a ingrosat crema. Crema se intinde cu o spatula pe blat si apoi presaram zmeura. Rulam si ungem deasupra cu putina dulceata sau miere ca sa fie lipicios dupa care presaram nuca de cocos pentru decor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de zmeura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cuburi cu zmeura si ciocolata