Desert prajitura cu visine si ciocolata

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Iun 2020 | 4391 vizualizari

 

Daca tot e sezonul lor am pus si de-o pufosenie cu visine la ceas de seara, chiar noapte de`a binelea.....:)))))))))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g zahar tos
  • 2 linguri ulei
  • praf de sare
  • zeama de lamaie
  • esenta de vanilie Madagascar de la Dr. Oetker
  • 300 g faina
  • visine- fix 80 de visine fara samburi
  • pepite de ciocolata
  • Pentru pudrat
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu visine si ciocolata:

  Prima data am scobit visinele si le-am lasat sa se scurga bine, apoi le-am tavalit prin faina, sa nu se lase la fund cand le pun in prajitura. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine,apoi am adaugat zaharul pudra si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am adaugat si zeama de lamaie si am mai mixat, 2 min. Galbenusurile cu zaharul tos , uleiul si esenta de vanilie le-am mixat pana si-au dublat volumul. Am adaugat in galbenusuri jumatate din faina si am omogenizat, apoi am incorporat jumatate din bezea, amestecand cu miscari lente de jos in sus. Am incorporat si restul de faina si restul de bezea, am omogenizat bine amestecul, apoi l-am turnat in tava ( 36/24 cm ) tapetata cu hartie de copt. Visinele date prin faina le-am umplut cu pepite de ciocolata, apoi le-am asezat in tava , grupate cate 4 pe portie, am folosit fix 80 de visine, am calculat sa-mi iasa 20 de bucati de prajitura. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 35-40 min sau pana trece testul scobitorii. Mi-a iesit o prajitura pufoasa, inalta si visinele au stat la suprafata asa cum mi-am dorit. Am lasat prajitura sa se raceasca, apoi am portionat-o si am pudrat-o cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

27.06.2020, 19:50

Ai numarat visinele? )) Asta chiar nu as face, ca m-as plictisi )) Prajitura este minunataaaa!

Merisor 1

28.06.2020, 23:26

Ce frumos ai prezentat!
Deci, gând la gând Și eu am vrut să introduc ciocolata in vișine, dar n-am mai apucat și am facut fără ciocolată.

Rahela Velicu 1

15.10.2020, 16:32

Ce pufoasa este!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu cirese negre