Desert prajitura cu taietei si lapte concentrat- Madagascar

de Catalina L in Prajituri, 14 Ian 2018 | 3691 vizualizari

 


Astazi va prezint o specialitate indiană din Madagascar.
O reteta simpla de facut, rapida si fara coacere la cuptor.
Mi-a trezit curiozitatea in special datorită modului de pregatire inedit.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/prajitura-cu-taietei-si-lapte.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g de taietei uscati foarte fini
  • 150 g de unt
  • 1 cutie de lapte dulce concentrat (375 g)
  • 1 lingura de pudra de scortisoara
  • 2 linguri fructe de padure Goji (sau stafide)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu taietei si lapte concentrat- Madagascar:

Intr-o tigaie/oala adanca rumeniti taieteii uscati in untul topit.

Adaugati 250 ml de apa, scortisoara si fructele de padure. Reveniti.

Puneti laptele condensat si treptat aceeasi cantiate de apa (am profitat pentru a spala si curata bine conserva de lapte).

Amestecati pentru a nu se prinde de fund, taieteii trebuie sa fie fierti.

Cand nu mai este deloc lichid, puneti compozitia intr-o forma de prajitura.

Lasati sa se raceasca si demulati.

Serviti rece sau la temperatura camerei.

Am servit si decorat cu sirop de coacaze rosii de casa - reteta aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu taietei si lapte concentrat- Madagascar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]