Aveam niște pere care incepuseră să se înmoaie și mi-am zis că mai bine pregătesc un desert rapid. Am găsit o rețetă pe blogul Timeei (căreia îi mulțumesc pentru idee), care mi-a făcut cu ochiul. Eu am adaptat rețeta la tava mea (care era mai mare) și am crescut toate cantitățile. A ieșit o prăjitură delicioasă. Data viitoare voi pune mai multe pere.
Mixezi ouăle întregi cu un praf de sare până când își dublează volumul. Adaugi zahărul măcinat și mixezi până se topește zahărul și adaugi apoi laptele și uleiul. Încorporezi la final făina cernută cu praful de copt..
Torni compoziția într-o tavă rotundă (aprox 26 cm) unsă cu unt.
Perele spălate și curățate, le feliezi și le așezi peste aluat.
Presari zahărul și scorțișoara peste feliile de pere și dai tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade timp de 25-30 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.
Scoți tava din cuptor și presari zahărul pudră după ce s-a răcit.