Merisoarele se pun la hidratat, in suc de portocale.
Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu sucul de portocale si uleiul. Se pun peste albusurile batute bine. Se mixeaza. Se adauga aromele si coaja rasa de portocale. Se mixeaza.
Faina, amidonul si praful de copt se amesteca. Se pun lingura cu lingura, in aluatul de mai sus. Se scot telurile si se introduce o spatula cu care vom amesteca aluatul, normal, de jos in sus. Se adauga merisoarele si se incorporeaza bine. Se pune la copt, in forma de tort rotunda, pentru 40 minute, la foc mediu. Se face testul scobitorii.
Glazura: zaharul se amesteca bine cu sucul de portocale si coaja de portocala. Se asaza pe prajitura, dupa ce aceasta s-a racit foarte bine.