O prajitura buna de sezon si pentru ca ne plac visinele!
Se spala visinele, se scot samburii si se pun intr-un bol. Se adauga zaharul, se amesteca si se lasa deoparte pentru aproximativ 15-20 de minute, dupa care se pun intr-o strecuratoare sa se surga bine de sucul lasat.
Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga alternativ uleiul si laptele. Se mixeaza bine de fiecare data. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de 38x25 cm, se toarna compozitia pastrand cca o cana de aluat. Se adauga cele 2 lg de cacao si 4 lg lapte, se omogenizeaza si se pune cu lingura din loc in loc peste aluatul galben din tava. Cu ajutorul unei furculite se traseaza linii in compozitie. Deasupra se aseaza visinele scurse apoi se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute (se face testul cu scobitoarea).
Sucul lasat de visine se pune pe foc si se lasa sa dea cateva clocote.
Cand este gata, se scoate tava din cuptor, se lasa putin sa se racoreasa, se taie bucati in tava apoi se toarna peste prajitura sucul. Se lasa la racit apoi se serveste.
Pofta buna!
1
Se poate prepara prajitura si fara cacao.
2
Se pot inlocui visinele cu orice alte fructe de sezon.