Desert Prajitura cu mere si nuca (de post)

de mirela0911 in Prajituri, 12 Mar 2017 | 8088 vizualizari

 

Salvasem reteta postata de Mihaela (miki_a) cu gandul de a o prepara. Si i-a venit randul. Cu unele modificari la umplutura, a iesit tare buna! Multumesc, Miki! >:D<

 

INGREDIENTE

  •  blat:
  • 600 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 4 lg zahar
  • 10 lg apa
  • 10 lg ulei
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • un pachet margarina
  •  umplutura:
  • mere rase (puse pe iarna la borcan)
  • 100 g nuca macinata
  • scortisoara dupa gust
  • 2 lg zahar brun
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Prajitura cu mere si nuca (de post):

Intr-un bol, se pune faina cu sarea, zaharul, bicarbonatul, apa si uleiul. Se adauga margarina taiata bucati mici si se framanta un aluat omogen. Se infoliaza si se da la rece pentru cca. 2 ore. Apoi se imparte in 4 bucati, din care se vor intinde 4 foi.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de dimensiunea 20 x 30 cm. Se asaza prima foaie, se unge cu mere rase, se presara nuca macinata si scortisoara. Se continua tot asa, iar pe ultima foaie, se presara deasupra zahar brun.

Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute (se face testul scobitorii). Dupa ce s-a racit, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Pentru umplutura, se poate folosi si gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura cu mere si nuca (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu iaurt, branza si visine