Desert prajitura cu mere si gris, reteta romaneasca de prajitura cu mere
Imi place atat de mult prajitura asta. Sora mea o face mereu. Mie nu-mi iesea deloc. De data asta a iesit perfect. Am descoperit greseala. Puneam prea gros stratul uscat si in mare parte ramanea asa
Ingrediente pentru Desert prajitura cu mere si gris, reteta romaneasca de prajitura cu mere:
Cum se prepara Desert prajitura cu mere si gris, reteta romaneasca de prajitura cu mere:
Am curatat merele de coaja si le-am ras. Merele trebuie sa fie zemoase. Daca nu sunt zemoase, adaugam putina apa.
Amestecam faina, zaharul, praful de copt, sarea si grisul. Eu am facut intr-un vas termorezistent mai mic si am folosit o cescuta ca masura.
Am uns vasul cu unt, peste unt am presarat un strat subtire din amestecul uscat, apoi un strat de mere, peste care am presarat scortisoara. Urmatorul strat este din amestecul uscat, apoi felii subtiri de unt, iar un strat de mere, scortisoara, un strat uscat si felii de unt. Am presarat zahar pe deasupra si am introdus vasul in cuptorul preincalzit.
Coacem prajitura pana se rumeneste, o lasam sa se raceasca, apoi servim cu pofta.
Delicioasa este si Prajitura cu mere si nuci, de asemenea si Prajitura cu capsuni si bezea
Va recomandam si reteta de Pandispan cu mere si budinca