Desert prajitura cu mere si bezea

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 9 Oct 2018 | 7580 vizualizari

 

Ma gandeam de mult timp sa pregatesc o prajitura cu mere si bezea, asa ca am pus mana pe treaba. Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Oana  https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-cu-mere-si-bezea-83243.html si vreau sa va spun ca a iesit o prajitura foarte buna. La aluat am mai rotunjit unele cantitati ale ingredientelor si am adaugat un plic de zahar vanilat, iar la umplutura am folosit zahar normal si nu am folosit zeama de lamaie si untul.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 5 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon (8 g)
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • Umplutura:
  • 1 kg mere curatate de coaja si seminte
  • 150 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 lingurita scortisoara
  • Bezea:
  • 5 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar
  • Dimensiune tava: 21/31 cm
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si bezea:

Se incepe cu umplutura mai intai. Se curata merele de coaja si seminte, se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie, se pun impreuna cu zaharul intr-un tuci la foc, iar dupa ce se evapora toata zeama lasata de ele, se ia tuciul de pe foc si se adauga scortisoara.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se incepe pregatirea aluatului: galbenusurile se freaca cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga laptele, uleiul, faina cernuta si praful de copt si se mixeaza. Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu ulei si se introduce la cuptor. Cand blatul este aproape copt, se adauga merele calde peste el. Se pregateste rapid bezeaua, mixand albusurile cu un oraf de sare, apoi cu zaharul. Se pune bezeaua peste mere si se introduce prajitura din nou la cuptor pana cand este rumenita frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert briose de post cu banane