Desert prajitura cu mere si bezea

de Pushaa in Prajituri, 19 Dec 2013 | 241453 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 4 galbenusuri
  • 10 linguri zahar 
  • 10 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • Umplutura:
  • 1 kg mere 
  • zahar dupa gust
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 8 linguri zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si bezea:

Aluat: Galbenusurile se freca cu zaharul pana se spumeaza si se pune uleiul in fir subtire, ca la maioneza. Se pune laptele (cate o lingura) alternand cu faina in care am amestecat praful de copt.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (se poate folosi si hartie de copt) se pune aluatul si se da la cuptor pentru 15-20 de minute la foc mic; trebuie copt doar pe jumatate.

Umplutura: Merele curatate si date pe razatoare se calesc cu zahar dupa gust pana scade zeama lasata, apoi se lasa la racit.

Dupa ce s-a copt blatul pe jumatate se pune merele deasupra.

Bezea: Albusurile de la cele 4 oua folosite pentru blat se bate spuma tare cu 8 linguri de zahar, se pun apoi peste mere si se baga iar tava la cuptor pana bezeaua devine aurie.

Se taie dupa ce se raceste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

marci49 1

29.04.2014, 08:24

pare buna,asa ca am sa o incerc.multumesc pt reteta !

ryta 1

12.10.2014, 15:54

AureliaKorber 1

07.12.2022, 17:35

Ce marime are tava in care ati pus portia cu 4 oua?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere