Separam albusurile de galbenusuri,apoi mixam albusurile cu 150 gr zahar si un praf de sare, ca pentru bezele.
Separat mixam si galbenusurile cu 150 gr zahar pana se fac precum o crema,apoi adaugam treptat laptele caldut si uleiul .Adaugam apoi faina si praful de copt,amestecam si la sfarsit incorporam bezeaua.
Compozitia obtinuta o impartimin 2:
o parte o amestecam cu zaharul vanilat si cealalta o amestecam cu cacao.
Luam tava care ne place,o ungem si tapetam cu faina si ne apucam sa creem efectul "zebra":
cu 1 polonic luam din compozitia alba si o punem la centrul tavii si cu alt polonic luam din cea cu cacao si o punem in centrul celei albe si tot asa pana terminam ambele compozitii.
Dam la cuptorul incins la 180° timp de 40-45 de minute(valabil testul cu scobitoarea),apoi lasam 10 minute in cuptorul stins.
1
se poate folosi o lingura in locul polonicului,dar se pierde mai mult timp asa.