Desert prajitura cu gem de zmeura si bezea / Noirmoutier

de Catalina L in Prajituri, 7 Oct 2018 | 2876 vizualizari

 

 Astazi o prajitura delicioasa, specialitate franceza din insula Noirmoutier.
Aceasta insula situata in departementul Vendée este celebra datorita soselei care o leaga de continent.
Pasajul du Gois care leagă leagă Golful Burnёf de insula Noirmoutier, Franța, este zilnic acoperit de apă, ca urmare a fenomenului de maree, șoseaua fiind deschisă. Din 1971 exista si un pod.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/prajitura-cu-gem-de-zmeura-si-bezea.html

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 180 g de faina
  • 100 g de migdale in pudra
  • 100 g de zahar pudra
  • 90 g de unt la temperatura ambianta
  • esenta vanilie
  • 1 ou

Garnitura:

  • 150 g de gem de zmeura

Pentru bezea:

  • 3 albusuri
  • 80 g de zahar pudra
  • 80 g de zahar tos

migdale feliate pentru decor

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu gem de zmeura si bezea / Noirmoutier:

Untul trebuie sa fie la temperatura ambianta.

Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina, pudra de migdale, untul, vanilia si zaharul.

Amestecati, adaugati apoi oul si framantati rapid pana obtineti un aluat.

Intindeti-l cu mana intr-o tava unsa 25/25 cm.

Dati la rece tava cel putin 30 de minute.

Incalziti cuptorul la180 °C si intindeti gemul de zmeura.

Bateti albusurile spuma incorporand treptat zaharurile.

Etalati bezeaua obtinuta cu un posh peste gem.

Decorati cu migdale feliate.

Dati la cuptor timp de 35-40 minute.

Lasati sa se raceasca, apoi taiati in portii.

Bun desert !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gem de zmeura si bezea / Noirmoutier" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere