Astazi o prajitura delicioasa, specialitate franceza din insula Noirmoutier.
Aceasta insula situata in departementul Vendée este celebra datorita soselei care o leaga de continent.
Pasajul du Gois care leagă leagă Golful Burnёf de insula Noirmoutier, Franța, este zilnic acoperit de apă, ca urmare a fenomenului de maree, șoseaua fiind deschisă. Din 1971 exista si un pod.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/prajitura-cu-gem-de-zmeura-si-bezea.html
Pentru aluat:
Garnitura:
Pentru bezea:
migdale feliate pentru decor
Untul trebuie sa fie la temperatura ambianta.
Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina, pudra de migdale, untul, vanilia si zaharul.
Amestecati, adaugati apoi oul si framantati rapid pana obtineti un aluat.
Intindeti-l cu mana intr-o tava unsa 25/25 cm.
Dati la rece tava cel putin 30 de minute.
Incalziti cuptorul la180 °C si intindeti gemul de zmeura.
Bateti albusurile spuma incorporand treptat zaharurile.
Etalati bezeaua obtinuta cu un posh peste gem.
Decorati cu migdale feliate.
Dati la cuptor timp de 35-40 minute.
Lasati sa se raceasca, apoi taiati in portii.
Bun desert !