Desert prajitura cu fructe de vara

de dantes in Prajituri, 23 Iul 2020 | 1539 vizualizari

 

Retete de vara

 

INGREDIENTE

  • Faina 250 gr.
  • zahar 200 gr.
  • oua 6 buc
  • ulei 50 ml.
  • esenta de vanilie 5 ml.
  • sare 5 gr.
  • Mure 100 gr
  • strugurei 100 gr
  • nectarine 2 buc.
  • caise 4 buc.
  • zahar pt.fructe 50 gr
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu fructe de vara:

Se spala fructele, se taie caisele si nectarinele in felii si se amesteca cu zahar.

Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie.

Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana cand devin o spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand se obtine o bezea tare.

Se incorporeaza galbenusurile in bezea si se amesteca bine. Se adauga faina si se amesteca cu miscari lente de jos in sus.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt, se toarna amestecul in tava, se niveleaza cu o spatula si se pun deasupra fructele apasand usor.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 30 minute; se face testul scobitorii si daca este gata, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca prajitura, apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu fructe de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

27.07.2020, 20:35

Prajiturile astea simple cu fructe sunt pe placul meu!

Panacris 1

27.07.2020, 20:56

abstract01 1

27.07.2020, 23:50

buna, buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
BIZCOCHO