Desert prajitura cu frisca, capsuni si mascarpone

de Rahela Velicu in Prajituri, 3 Iun 2018 | 3534 vizualizari

 

O prajitura racoroasa cu fructe de sezon.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 8 oua
  • 360 g faina
  • 300 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 180 ml apa fiarta
  • 2 linguri cu cacao
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente crema de ciocolata:

  • 500 g mascarpone
  • 400 g crema de ciocolata ( finetti, nutella)

Ingrediente crema capsuni:

  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g capsuni
  • 1 lingura de zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu frisca, capsuni si mascarpone:

Pregatim mai intai blatul. Mixam albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar. Tot peste galbenusuri adaugam si uleiul si apa fiarta amestecata cu cacaua si mixam bine. Adaugam si jumatate din cantitatea de faina si incorporam cu o paleta. Adaugam apoi compozitia de galbenusuri peste albusuri, incorporam si adaugam si restul de faina amestecat cu praful de copt.

Punem compozitia intr-o tava si o dam la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Eu am folosit o tava mare cu diametrul de 23/30 cm.

Intre timp pregatim si cremele. Pentru crema de ciocolata punem mascarpone intr-un bol, adaugam crema de ciocolata si amestecam bine cu o paleta.

Frisca o mixam impreuna cu capsunile si cu 1 lingura de zahar pudra. Dam cremele la rece pana cand se raceste blatul sa-l putem taia. Adaugam cremele fara a insiropa blatul, acesta fiind foarte pufos.

Dam prajitura asamblata 3-4 ore la rece si apoi o portionam. 

TIPS-URI

1

Blatul este deja umed, nu necesita insiropare, dar la alte prajituri l-am insiropat si este foarte bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu frisca, capsuni si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca