Desert Prajitura cu foi fragede si crema de cacao si rom, deliciul unei mese reusite
Oricine poate transforma o masa intr-un moment de relaxare, incununat, evident, de un desert reusit. Aceasta prajiturica face deliciul unei mese reusite. Pentru mine prajiturile in foi sunt "the best !
Ingrediente pentru Desert Prajitura cu foi fragede si crema de cacao si rom, deliciul unei mese reusite
Cum se prepara Desert Prajitura cu foi fragede si crema de cacao si rom, deliciul unei mese reusite:
Foi: Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza o crema. Apoi adaugam pe rand celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti. Coacem foile pe fundul tavii unse cu putin ulei.
Foile se intind usor si se coc foarte repede, pana prind putina culoare pe margini. Se coc la 180 de grade cateva minute.
Crema: Incalzim putin laptele si jumatate din el se adauga peste cacao, faina, zahar si amestecam cu un tel. Adaugam apoisi restul de lapte. Punem compozitia pe foc mic si amestecam bine cu un tel pana se ingroasa.
Dam crema la o parte de pe foc si adaugam margarina sau untul, amestecand pana se incorporeaza.
Lasam crema sa se raceasca si la final punem esenta de rom.
Asamblare: Punem in tava prima foiaie, apo impartim crema in 4 parti egale si o distribuim intre foi, inclusiv deasupra.
Dam prajitura la rece si a doua zi o portionam.
Este foarte buna, frageda, cremoasa si desigur, aromata! Pofta buna!
Prajitura Amandina nu se compara cu ce se gaseste in cofetarii, dar si prajitura Felii de trandafir este una care merita incercata.
Un desert imbietor este si Prajitura Tosca
1
Ïngredientele pentru foi sunt pentru 4 bucati, foi coapte pe dosul unei tavi de 22x30 cm